Seksuele burn out

 

Loopt je seksleven vast? Is het saai, van moeten of onbestaand?

Word je al moe als je aan seks denkt?

Loop je chagrijnig rond en lijdt je relatie daaronder?

Wil je rust in je hoofd en in je lijf?

Ben je bang voor 'het slapen gaan' of 'de zondagochtend' omdat je weet dat je partner dan wat meer wil dan een knuffel?

Vermijd je lichamelijk contanct met je partner omdat je bang bent dat dat tot vrijen leidt, maar tegelijkertijd zou je graag in zijn armen duiken om daar gewoon te liggen?

 

Misschien heb je wel een seksuele burn out

 

Els en Frank hun vraag was een klassieker: Els had geen zin. En vooral Frank ervaarde dat als een probleem.

Niet dat het Els niet kon schelen, zeker wel. Ze vond het vreselijk dat ze in hun relatie niet voldeed aan de verwachtingen van 'het huwelijk' en Frank.

En ze had heel lang geprobeerd en haar best gedaan. Maar elke keer voelde vrijen een beetje als doodgaan vanbinnen. Na het vrijen was Frank happy en vrolijk want voor hem was de druk weer even van de ketel en even had hij weer de bevestiging dat alles goed ging tussen hen.

Els voelde zich vreselijk, elke keer opnieuw. Ze had het gevoel dat haar grenzen niet gerespecteerd waren. De vrijpartij had niet aan haar verwachtingen voldaan. En ze was boos op zichzelf dat ze weer had toegegeven. Voor wat? Binnen enkele dagen herhaalde het scenario zich opnieuw. Frank zin en zij niet. Discussie. Ruzie. Zij geeft toe en blijft met een rotgevoel achter.

 

Wat was er fout gelopen? En hoe kwam het dat het zo in een negatieve spiraal gedraaid was?

 

Els en Frank hadden te lang op dezelfde manier met hun seksualiteit omgegaan. Ze vreeën nog altijd zoals ze dat deden in het begin van hun relatie. Zelfde technieken. Zelfde volgorde. Zelfde tijdstip. Er was sleur ingeslopen.

Maar er was meer: Zij waren ook veranderd als mens, als koppel.

 

De vurige eerste verliefdheid was weg en dus verdween ook spontane seks.

Els wees Frank zijn spontane toenaderingspogingen ook vaak af want ondertussen liepen er wat kinderen rond, moest er een (groter) huishouden draaiend gehouden worden en voelde ze zich fysiek niet meer zo aantrekkelijk.

Frank bleef vasthouden aan zijn klassieke recept. Els zag hem al van ver afkomen. Ze kon al kilometers op voorhand ruiken wanneer hij zin had en toenadering zocht. Blink bijna. Hij leek op zo momenten geen oog te hebben voor haar behoeften.

 

Alles wat ze vroeger geleerd hadden over seks werkte niet meer. En dat maakte hen beiden onzeker. Heel onzeker.

Frank hield nog stand omdat zijn grootste behoeftes werden ingevuld: bevestiging dat hun relatie goed zat en regelmatig eens klaarkomen.

Els ging er echter emotioneel onder door. Zij had voortdurend het gevoel dat ze over har grenzen ging. Zij voelde zich niet gehoord en gerespecteerd. En kon daar niet over communiceren met Frank. Ze voelde zich onzichtbaar, waardeloos en gebruikt.

 

Geen stappen ondernemen zou leiden tot een breuk of een seksloos huwelijksleven.

 

Els had een seksuele burn out. Frank wist het nog niet, maar stevende er recht op af.

 

Door de stap te zetten naar coaching ontdekten ze de valkuilen van hun huidig seksleven. Ze bleken nogal wat vastgeroeste ideeën te hebben over seks die hen niet meer dienden. Maar tegelijk durfden ze dat niet bespreken met elkaar. Bang om de ander te kwetsen.

 

Seksuele burn out is volledig gelijklopend aan een klassieke - werkgerelateerde of emotionele - burn out. Je gaat te lang, te veel door op je oude patronen en overtuigingen. Tot je er fysiek onderdoor gaat.

Na 'de crash' neem je tijd om te herstellen en te heroriënteren.

Het wordt nooit meer als ervoor. Het wordt beter!

 

Herken jij je in het verhaal van Els en Frank? Ga dan zeker aan de slag met je seksualiteit.

Je kan een seksuele burn out voorkomen door vroeg in je relatie je beider seksualiteit onder de loep te nemen en erover te praten.

Durf radicaal kiezen voor zelfliefde.

Laat je in een vroeg stadium inspireren door mensen die anders en vrijer over seksualiteit denken.

Volg mij bijvoorbeeld op mijn facebookpagina, mijn youtube-kanaal of in mijn besloten facebook-groep Vrouw in Vuur en Vlam.

Vraag je gratis kennismaking aan: regelmatig publiceer ik een e-book of video-reeks. Regelmatig organiseer ik een Gratis Online Coaching Week. Helemaal gratis kan je dan aan de slag met mij.

 

Wil je graag meer leren over je seksualiteit, communicatie over seks en emotionele saboteurs?

Neem dan een kijkje op www.vrouwinvuurenvlam.be in de webshop vind je verschillende online trajecten die je op je eigen tempo kan volgen.

 

Seksuele burn out kan voorkomen worden! Twijfel je eraan of je dit alleen kan? Mail mij dan gerust. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt om je seksleven weer op de rails te krijgen.